Clinica medicală McMed vă oferă servicii medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătății angajaților ȋn relație cu determinanții profesionali specifici postului de muncă prin serviciul de medicina muncii ȋn conformitate cu: Legea 319/2006, Codul Muncii si Hotărȃrea de Guvern nr. 355/11.04.2007 modificată prin HG 1169/2011.

    Pentru a primi o ofertă personalizată vă rugăm să ne scrieți pe adresa office@mcmed.ro specificând câteva detalii  despre compania pe care o reprezentați și pentru care doriți servicii de medicina muncii. Vă asigurăm că vom da curs cererii dvs. în cel mai scurt timp posibil.

       Medicina muncii este disciplina medicală care studiază relația fiziologică și relația patologică dintre organismul uman și muncă, ȋn vederea recomandării măsurilor care să permită desfășurarea activității profesionale ȋn condiții fiziologice și igienice pentru menținerea capacității de muncă la un nivel ridicat și pentru prevenirea bolilor profesionale și a bolilor legate de profesie.

     În vederea conștientizării nevoilor și obiectivelor privind sănătatea și securitatea în muncă în rândul lucrătorilor, a angajatorilor sau a altor factori implicați în acest scop, medicii de medicina muncii efectuează activități specifice de promovare a sănătății la locul de muncă pentru realizarea bunăstării lucrătorilor, bazate pe identificarea problemelor acestora.

    

    Medicul de medicina muncii coordonează efectuarea examinărilor medicale:

  • la ȋncadrarea ȋn muncă a angajatului;

  • de adaptare, pentru cei care și-au schimbat locul de muncă sau au revenit după anumite afecțiuni sau după concediul maternal;

  • la efectuarea controlului medical periodic, la intervale conform legislației;

  • la reluarea activității și la ȋncetarea activității profesionale;

  • ține evidența, supraveghează și tratează bolile legate de profesie;

  • monitorizează și evaluează angajații cu boli cronice, ȋn relație cu locul de muncă oferind angajatorului, soluții pentru desfășurarea eficientă a producției;

  • declară cazurile de boli profesionale, conform metodologiei aprobate de Ministerul Sănătății;

  • stabilește aptitudinea ȋn muncă, cu ocazia oricărei examinari medicale. Medicul de medicina muncii organizează supravegherea stării de sănătate a angajaților ȋn concordanță cu particularitățile expunerii la factorii de risc, participȃnd la evaluarea locurilor de muncă.

Ai grijă de angajatul tău! Un angajat sănătos este un angajat activ!